В почти цяла Франция ГЕРБ печелят убедително

Във всички градове във Франция, в които имаше избирателни секции, ГЕРБ печели убедително. Изключение обаче прави френското градче Контрес.

 

От 2011 година до този момент в това населено място изборни секции не са откривани. За извънредните парламентарни избори на 5 октомври обаче там са подадени 52 заявления за гласуване, които впоследствие са потвърдени и от ЦИК, показват данните от интернет страницата на комисията.

 

В малкото градче са доставени 600 бюлетини, но само 176 души са упражнили правото си на вот. Действителните гласове са 170, 158 от които или над 90% са за ДПС. Освен в Контрес ДПС са събрали повече гласове от Реформаторите единствено в Марсилия. В останалите секции във Франция: в Монпелие, Лил, Ница, Бордо, Тулуза, Лион, Страсбург и Париж най-много са гласовете за ГЕРБ и Реформаторския блок. 

 

79 души са гласували в полския град Ленкница, в който на евроизборите ДПС получи 100% подкрепа. Този път гласовете са разпределени между ГЕРБ и ДПС. Водещата политическа сила у нас е получила подкрепата на 41 избиратели, а за ДПС са гласували 30 души. 

 

„Нова алтернатива” на бившия военен министър Николай Цонев традиционно събира най-сериозна подкрепа в откритата секция в Кандахар, Афганистан, където гласуват предимно военнослужещи. На тези избори от общо 304 действителни гласове там, 173 са за партията на Цонев, на предишните парламентарни избори за „Нова алтернатива” са гласували 172 души при 289 действителни гласове.