За нарушенията в училището виновни търси и просветното министерство

Стартира наказателна процедура срещу директора на 4-о помощно училище в София заради случая "Ана-Мария". Ваня Ал Шериф ще отговаря за това, че не е информирала институциите за дете в риск. 

Още по темата

 
Проверките в училището започнаха след сигнал на майката на Ана-Мария, че върху детето й е упражнен сексуален тормоз. Последвалите проверки установиха редица нередности. Днес са налице и окончателните резултати, а отговорност ще носи директорът на институцията. Ако бъде доказана вина, глобата е до 1000 лева. 
 
Агенцията за закрила на детето изисква и в рамките на 20 дни да се подобри видеонаблюдението, да не се оставят децата без педагогически надзор. Ръководството на училището ще трябва да подобри и връзката между родители и педагози. 
 
За пореден път - опитите ни да се свържем с ръководството на училището останаха без резултат. Пред нас обаче проговори бившият психолог на учебното заведение – Цветелина Стефанова. По потвърди, че е ставала свидетел на удрянето на деца.
 
„Един преподавател се грижи за 11 деца, при условие, че по закон, не трябва да се грижи за повече от 5 деца със специални нужди”, посочва Цветелина Стефанова. 
 
За нарушенията в училището виновни търси и просветното министерство. А до истината за това какво се е случило с Ана-Мария на 19-и септември, ще трябва да стигне прокуратурата. 
 
Повече гледайте във видеото.