И тази година кинофестивалът ще предложи за всеки по нещо

 

 

Остават по-малко от 10 дни до началото на "Киномания 2014". И тази година кинофестивалът ще предложи за всеки по нещо. Особено внимание се обръща на българските продукции. Традиционно очакваме и фестивала на френското кино. Ще има изненади и за най-малките. 

 

"Киномания" ще се проведе в София, Пловдив и Варна от 13 до 30 ноември и ще покаже 60 хитови филма от европейското и световното кино. Официалното откриване на фестивала ще е с българския филм „Потъването на Созопол”. Продукцията събира много обичани имена и е носител на две награди от фестивала "Златна роза".   

 

„Филмът повече се занимава с нашите вътрешни съмнения, но това за днешна България мисля, че е естествено”, коментира режисьорът на лентата Костадин Бонев режисьор.  

 

Сред най-интересните заглавия на фестивала е филмът „Игра на кодове”, който взе наградата на публиката в Торонто, последният филм на Ал Пачино, „Принизяване”, както и филмът с Дъстин Хофман „Майстор-готвач”. 

 

Освен в НДК, в София ще има прожекции и в кината „Люмиер”, „Одеон”, в Дома на киното и „Евросинема”. Билетите вече се продават на цени до 12 лева. Всичко от детската филмова програма ще бъде с вход свободен за малките и по 5 лева за техните родители. Ще има и абонаменти с преференциални цени.