Той съобщи, че няма да се увеличава здравната вноска

Ще има персонални промени в Министерството на здравеопазването обяви новият здравен министър Петър Москов, който пое поста на церемония в здравното министерство.

 

Досегашният служебен министър Мирослав Ненков сдаде поста с думите: "На д-р Москов няма да му е лесно, поема един от най-тежките ресори в страната".

 

Москов благодари, че "през тези дълги месеци на политическо безвластие целият екип на МЗ се е държал на ниво". Той съобщи, че няма да се увеличава здравната вноска. 

 

 

Спешни мерки за довършване на електронното здравеопазване предвижда Петър Москов. През следващите месеци ще бъдат задвижени обществени поръчки, които би трябвало да ни приближат до обсъжданите от години електронна здравна карта, електронна рецепта и електронно досие. 

 

По думите на Москов тези услуги трябва да се ползват до края на следващата година. Той се обяви и за спешни мерки в Бързата помощ

 

Една от точките в здравеопазването, по която се договориха в програмната си декларация ГЕРБ и РБ, е да се преструктурира НЗОК. Двете партии имат намерение да превърнат Здравната каса в активен финансиращ и контролен орган от името на осигурените граждани - инструмент за провеждане на политика за осигуряване на достъпно и качествено здравеопазване.