Цял Асеновград го подкрепиха с молебен

Още по темата

В Асеновград подкрепиха Кобрата с молебен. Стотици граждани, спортисти и свещеници се помолиха шампионът на България да сломи противника си Владимир Кличко. В храма „Свети Николай Чудотворец“ бяха осветени боксовите ръкавици и маската, с които Кобрата е играл още като дете.    

 

Всъщност един боксьор се помоли за друг. Отец Йордан се запалил по силовия спорт още преди да стане свещеник. Той се обърна към Кобрата с думите: „Бих му казал да внимава и да изчаква и в един момент нетърпеливият и гордият Кличко ще се разкрие и той точно тогава ще го порази. Така като гледам стила и начина на игра, мисля, че това ще стане някъде към 7-8 рунд и нататък всичко вече ще е в наши ръце. Този път победата ще е наша и ерата на Кличко трябва да свърши.”

 

Треньорът, при който Кубрат като дете е започнал аматьорските си мачове, донесе в храма боксовите ръкавици и маската, с които Кобрата като юноша за първи път се качил на ринга. 

 

„Характерът му е много бодър. Много голяма злоба има спортна в ринга. Удари ли гонга, става друг човек”, каза бившият треньор по бокс Ангел Биков. 

 

Жителите на Асеновград ще гледат титаническия сблъсък на огромна видеостена, която е монтирана в центъра на града, точно на сградата на общината.

 

„Дано успее. Дано да му помогнем с нашите молитви”, каза треньорът по баскетбол Пламен Стоянов. 

 

„Титлата ще я извоюва с нокаут. По точки и двамата се издръжливи... Предполагам, че трябва един по-силен удар български, здрав и долу”, прогнозира Лъчезар Кишкилов, треньор по вдигане на тежести.

 

Репортер: Благой Бекриев  

 

Тази събота,15 ноември, Нова ще излъчи на живо най-дългоочаквания сблъсък на боксовия ринг – битката на Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко за световната титла в тежка категория. Студиото с водещ Емил Здравков ще започне точно в 23.00 часа.

 

Очакваме и Вашите коментари за двубоя на Фейсбук страницата на Новините на Нова!