Сред лапнатите от него предмети са монети, бирени капачки, играчки, макара и др.

Майка превърна притесненията си в изкуство, като документира 63 опасни предмета, извадени от устата на сина й. Малкият Ото, без да знае, се превърнал в куратор, когато бил на възраст от 8 до 15 месеца. Сред лапнатите от него предмети има монети, бирени капачки, играчки, макара, цигарена угарка и други, пише БТА. 

 

Той ги взимал, докато изследвал света в Корнуол, Лондон, Париж и САЩ, където вече живее семейството. Ленка Клейтън започва проекта, след като синът й я изплашва до смърт, когато вади от устата му пликче с отрова за мишки в парижки хотел. Тогава тя го изпуснала от очи само за минута и той се върнал с подута буза и очакващ поглед. 

 

"Това, което ме заинтригува беше кога нещо толкова ужасно и застрашаващо живота се превръща в нещо друго - история. Момент на ужас се превръща в нещо като хумор", споделя майката на Ото.

 

Клейтън документира само предметите, които са я изплашили. Проектът продължава, докато малкият Ото спира да лапа толкова опасни неща или докато тя вече не се плаши толкова от това. 

 

Ото е вече на 3 години. Той има по-малка сестра, но Ленка Клейтън няма да повтаря с нея проекта. Снимки на извадените от устата на Ото предмети са публикувани в книга с малък тираж. Те са подредени и като картина, изложена в Музея на американското изкуство "Кристал бриджис" в Арканзас.