Заради инцидента международният път за Турция остана затворен над 2 часа

 

Две жени загинаха при жестока катастрофа край Свиленград вследствие на лошото време. Заради инцидента международният път за Турция остана затворен над 2 часа.

 

При проливен дъжд и почти никаква видимост около 14:30 лек автомобил с две жени от Харманли пътува към Турция, когато се случва най-страшното.

 

При ограничение с пътен знак 60 километра най-вероятно се е движел с доста по-висока скорост. Водачката губи контрол над моторното превозно средство, навлиза в насрещното платно и се блъска челно в движещият се товарен автомобил с полуремарке”, разказва началникът на РУП - Свиленград Димитър Янакиев.

 

Последва сблъсък, при който леката кола се е завърта на 180 градуса, а шанс за оцеляване не е имало. При зверския удар от лекия автомобил не е останало почти нищо, а товарният е излетял буквално на 20 метра встрани от пътя в канавката.

 

24-годишната шофьорка и 64-годишната ѝ спътничка загиват на място. Шофьорът на камиона, който е турски гражданин, е прегледан в болницата и освободен. Предстои стоката да бъде претоварена под митнически контрол в друго превозно средство.

 

Междувременно от полицията в Хасково съобщиха за куриозен случай. Шофьор е хванат да кара колата си с рекордните 5,33 промила алкохол в кръвта. Той се качил да шофира след солидна почерпка и успял да се блъсне в камион, след което избягал и бил заловен от полицията.

 

Мокрият път стана причина за още една катастрофа. Край Провадия тази сутрин загинаха двама души, след като колата им излязла от пътя и се ударила в дърво.

 

Репортер: Димитър Иванов