Благодарим Ви, че сте част от нашия екип!

И през тази година новините нямаше да са така актуални и пълни с всички гледни точки, без ваша помощ. В рубриката на NovaNews.bg „Моята новина” получихме хиляди снимки на лошата инфраструктура, с която се сблъсквате всекидневно, стотици видеа от апокалиптичните наводнения, погълнали и човешки съдби. Прочетохме сигналите ви за фрапиращи нарушения с паркиране, строителство, измами. Част от проблемите бяха решени, след като репортерите на Нова се въоръжиха с микрофон в ръка. Заедно правим новини.

 

Заедно сме в трудностите
Съпреживяхме с вас наводнението в „Аспарухово”, прииждащите води в Мизия, в Бургаско… Репортерите ни на терен – Николай Василковски, Надя Ганчева, Георги Георгиев, Марина Стоименова, Христо Калоферов – показаха редом с това, което са видели, и апокалиптичните кадри, които ни изпратихте в „Моята новина”.  

 

Пазим се един друг
"Днес получих сметка за ток на името на покойния ми баща, който четири години в отвъдното явно се отоплява и охлажда с климатик...” – така започва сигналът, от който става ясно, че покойник е „навъртял” сметка за ток от 600 лева

И още - след репортаж по Нова бяха осигурени нови ваучери за храна за миньорите в "Бобов дол". Въгледобивните работници получаваха купони за храна, които можеха да се използват само в един единствен, празен магазин. Показахме ви боя на опашките. Вероника Димитрова следи развитието по темата.

 

Замисляме се
Изпратихте ни много снимки от неправилно паркиране в търговски центрове – масивни коли, разположили се на средата между две места. Получихме и кадри с незаконно спрели полицаи. А на снимка с паркирал на детска площадка имахме и отговор от „засрамения” шофьор, който ни обясни, че „неправилното паркиране е безизходица, а не наглост”.

 

Търсим отговори
Потребителят Петко Тасуркин ни изпрати 30-ина видеа с коли на властта, които извършват сериозни нарушения на Закона за движение по пътищата. 

 

Защото ни е грижа
Хлебарки в пица, изтекъл срок на годност, развалена храна – всички тези сигнали провокираха Българската агенция по безопасност на храните да задейства масови проверки

 

Защото сме отговорни

Отразихме редица от вашите сигнали за поголовна сеч. Новият министър на земеделието вече заяви готовност за разпращане на мобилни контролни групи из цялата страна. Но екоактивистите настояват за далеч по-драстични мерки. 

 

Благодарим Ви, че сте част от нашия екип. Очакваме нови сигнали, снимки и видеа на всичко, което ви вълнува, тревожи и радва и през 2015-а!