Финалистите се присъединиха към Фортисимо Клас, за да покажат магията на музиката

 

Талантите в X Factor се върнаха в 4-ти клас. Но не като ученици, а за да вдъхновят децата от 128 СОУ „Алберт Айнщайн“. Финалистите Невена, Михаела, Георги Бенчев и дует Добреви станаха част от Фортисимо клас – програмата за представяне на най-известните музикални инструменти сред деца четвъртокласници. В компанията на цигуларя и ръководител на проекта Хари Ешкенази, талантите разказаха за емоцията, която носи музиката, и пътя, който самите те са извървели, докато стигнат до сцената на X Factor. 

 

Много труд и постоянство във всяко начинание бяха част от съветите на Невена, Михаела, Иво и Пламен и Георги Бенчев. „Успехът е 1% талант и 99% труд!“, категоричен беше Бенчев, а Невена допълни, че голяма част от успеха им се дължи и на екипа, който стои зад тях. Разбира се, не липсваше и музика – финалистите поздравиха малчуганите с изпълнение на песента “Happy”, а след това опитаха уменията си на цигулка под вещите напътствия на Хари Ешкенази. 

 

Участието на талантите от X Factor в програмата Фортисимо Клас ще продължи утре, 15 януари, и в петък, 16 януари, когато ще посетят още четири софийски училища, за да се срещнат с още четвъртокласници и да ги заразят с емоцията на музиката.  

 

А на 19-и януари, точно в 20.00 ч., по Нова финалистите ще се завърнат отново на голямата сцена, за да докажат, че заслужават да бъдат новия X Factor на България.

 

Големите концерти на X Factor – 19 януари, 20:00 часа. Всеки понеделник, 20.00 ч., и вторник, 21.00 ч.