Откритието на сезона споделя най-радостните си и тежки мигове

 

Броени дни преди големия финал на X Factor на 9 февруари тримата финалисти обръщат поглед назад и правят равносметка за приключението, наречено X Factor - кои бяха най-интересните им преживявания, най-трудните моменти и готови ли са да станат новия X Factor на България. Първи на тези въпроси отговори Славин. Рок откритието на сезона споделя най-радостните си и тежки мигове, вижда ли се като победител и какво очаква самият той от бъдещето. 

 

Как се почувства, когато разбра за коментара на Джо Лин Търнър? Вероятно не си очаквал такова нещо?
Със сигурност не съм очаквал такова нещо. Беше много готино! Тъкмо се бях събудил и бях влязъл във Facebook. Видях, че хората са писали по стената по този повод. Уверих се, когато влязох на неговата страница и видях, че наистина го е направил. Разбрах, че е вярно. Бях наистина много изненадан. 

 

Ласкаеш ли се или по-скоро се притесняваш, че към теб вече има големи очаквания?

От една страна - тежи, но от друга, е нормално – колкото повече постигаш, толкова повече се иска от теб. По-скоро това ме мотивира. На такъв етап от шоуто съм, който не ми позволява да се отпускам или да си мисля някакви неща.

 

По време на кастинги не само вдигна публиката на крака с изпълнението си „Hold the line” на ТОТО, но те дори направиха мексиканска вълна. Вярваше ли, че ще стигнеш до тук?

Не, със сигурност не. Всичко беше толкова на шега. Моментът, в който осъзнах, че нещата стават сериозни, беше след като прекрачих Къщата на съдиите. В началото идеята ми беше да направя 1-2 концерта на живо…

 

На какво те научи X Factor?
Даде ми със сигурност много опит в правенето на постановки, в правенето на шоу от такъв мащаб. Може би дори и рутина в самите изпълнения. В личен план – може би пораснах малко повече. Случиха се и много неща извън шоуто, така че съм променен и от тази гледна точка.

 

Ти имаше труден период в личен план – раздялата с твоята приятелка. Шоуто помогна ли ти да го превъзмогнеш по-леко или по-скоро постоянно те връщаше към това?
По-скоро постоянно имах нещо да върша, нещо, с което да се разсейвам и занимавам и това не ми позволяваше да мисля чак толкова за това. Естествено, че не може изцяло да не мислиш, но поне трябва да вършиш нещо, от което зависят много други хора и това по някакъв начин те мотивира да си малко по-сериозен, да не се поддаваш на емоциите.

 

Готов ли си за нещо ново в личен план, за нова любов?
В личен план? Не знам… не съм убеден.

 

Кой беше най-трудният ти момент в шоуто?
Седмиците преди паузата бяха доста трудни. Не се бях прибирал повече от два месеца, не се бях виждал с близки хора. Тогава беше трудно определено, но не съм имал момент, в който да съм искал да се откажа.

 

А кога беше най-горд със себе си?
Надявам се следващият път да бъде този момент.

 

Мислиш ли, че в България рок музиката има потенциал да се развива? Жив ли е рокът у нас?

За всяка музика има публика. Рокът никога няма да умре. Може би е малко по-назад в момента в сравнение с останалите стилове и течения, но вярвам, че за тази музика винаги ще има почитатели. Има много хора, които биха желали да чуят нещо ново в рока. Въпросът е, че не му се дава толкова ефирно време. Превърнал се е в малко по-ъндърграунд стил.

 

Какво друго би пял, ако не е рок музиката?
Трябва да има нещо смислено в посланието на музиката, каквато и да е тя. Отвсякъде сме заобиколени с неща, които са подходящи за дискотека, за маса, но почти липсват песни, в които се говори за малко по-различни неща. Не говоря конкретно за любов, а за музика, която носи смислени послания. Да бъде одушевена!

 

Ако първата ти песен трябва да бъде в дует, с кого би искал да е от българските изпълнители?
Със сигурност няма да направя класически рок – човек трябва да се стреми да бъде модерен, независимо по какъв начин. Годините минават, нещата се развиват, технологиите се развиват. Самото мислене на човек се развива. Не бива да правим неща, които най-малкото вече са измислени. Бих направил дует с Любо Киров. Смятам, че би се получило страхотно. Също така със Звезди от Ахат. Сред популярните изпълнители харесвам още и Графа, Миро.

 

Обмисля ли да се занимава с музика извън България, какво ще стане с бандата и обучението му по право и готов ли е да бъде новият X Factor – разберете на novatv.bg.