Състезателят на ТК "Левски" се наложи над миналогодишния шампион Илия Кушев

Националът на България за Купа Дейвис Тихомир Грозданов спечели титлата от Държавното първенство по тенис за мъже, което приключи днес в столичната зала "София", предаде БГНЕС. Състезателят на ТК "Левски" се наложи над миналогодишния шампион Илия Кушев със 7-6(4), 7-6(5).

 

Двубоят очаквано премина под доминацията на сервиращите, като пръв се пропука Кушев. Той не успя да задържи подаването си при 3-4 в първия сет, но неговият съперник изигра много слабо следващия гейм и позволи моментално връщане на пробива. Така се стигна до тайбрек, в който Грозданов беше по-спокоен и успя да го спечели със 7-4 точки.

 

Кушев започна по-добре втория сет и реализира пробив, след който си осигури преднина от 3-1. По подобие на първата част обаче последва връщане на пробива още в следващия гейм. Напрежението се покачи още повече в края на сета, когато Кушев на няколко пъти изрази недоволството си от съдийските решения и това повлия на представянето му в тайбрека, като мачът приключи след негова двойна грешка.