Дни след победата на ДПС в Сърница, изборите там продължават да отекват и в пленарната зала

 

Цветан Цветанов заплашен от ново дело, този път за клевета. Дни след победата на ДПС в Сърница, изборите там продължават да отекват и в пленарната зала. 

 

24 часа след като Цветан Цветанов не склони и не се извини на ДПС за думите си, че техни хора са наричали кандидата на ГЕРБ „гяурин”, в превод - "друговрец", ДПС се разяриха още повече. 

Още по темата

 

„Нима допускате, че Мустафа ще нарече Мустафа друговерец. Съзнателно прибягваме до синонима, защото думата, която използвате е толкова грозна, че нито аз, нито друг от ДПС може да я произнесе”, заяви Мустафа Карадаъй от ДПС. 

 

Цветанов задоволи желанието на ДПС и излезе на трибуната. Но не за да се извини.

 

„Потвърждавам това, което съм казал, защото това ми е предадено от нашите структури в Сърница”, заяви Цветанов. 

 

И заплахите продължиха с нова сила. 

 

„Ще се наложи да докажете клеветническото поведение пред българския съд, ако трябва и пред Европейския съд”, заяви Мустафа Карадаъй. 

 

С опит за туширане на поредния етнически разговор, скандалът спря в зародиш. Но за малко.

 

И тъкмо, когато всичко изглеждаше приключило, партньорите на ГЕРБ развалиха временния мир. 

 

Не може да ни поучавате на завален български език, да ни преподавате уроци по европеизъм и демокрация. Може ли да попитам защо след приключване на зарята, виеше минарето. Има ли разбиране в Сърница между политика и религия. Има ли конституция…и какво виеше тоя от минарето”, заяви Валери Симеонов. 

 

Но един човек да заяви, че свещеникът на една религия вие е много далеч от европейските ценности. Вие виете, защото не сте част от цивилизацията”, отговоли Алиосман Имамов. 

 

ДПС напуснаха залата и същинската част то заседанието продължи без повече предизвикателства.