Мизия не получава нищо, пише в. "Преса"

 

Брюксел ни отпуска 10,5 млн. евро за покриване щетите от наводненията през миналата година. Това съобщи за „Преса“ заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

 

Парите от европейския фонд „Солидарност“ се очакват до края на следващата седмица, а на общините реално ще бъдат преведени в началото на май. Осем от най-засегнатите общини ще получат средствата и те вече са наясно с определените за тях суми.

 

Почти половината от парите - около 9 млн. лв., ще отидат за най-засегнатата област Варна, уточнява изданието. Останалите са Велико Търново, Добрич, Кърджали, Бургас, София-област, Габрово и Шумен. МРРБ и АПИ ще получат около 5 млн. лв. за възстановяване на публична инфраструктура.

 

Мизия, която беше потопена от пороите, няма да вземе и лев от тези средства. Тя е включена във втората апликационна форма, с която страната ни е кандидатствала пред Брюксел, и парите по нея очакваме в края на юли или август, обясни зам.-министър Николова. За щетите в Северозападна България страната ни ще получи още 3,8 млн. лв от фонд „Солидарност“.

 

Останалите водещи теми от печата гледайте във видеото!