Предложението е на Академичния съвет на висшето училище

Правителството прие постановление за закриване на Колежа по икономика и управление в структурата на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. Предложението е на Академичния съвет на висшето училище.

 

През последните години Стопанската академия постепенно ограничава броя на приеманите студенти на образователно-квалификационна степен „професионален бакалавър по…“. Последният прием на студенти в КИУ е през учебната 2009/10 г. през следващите години обучението в колежа се организира само за приетите преди това студенти.

 

Преподавателите от катедрите на колежа са пренасочени към съответните факултети, а на студентите е предложено да продължат обучението си по същата или сходна специалност във факултет на ОКС „бакалавър“ или да се дипломират на образователно-квалификационна степен „професионален бакалавър по…“, за която са приети. Към момента в колежа не се извършва обучение и няма студенти, на които предстои дипломиране.

 

Със закриването на КИУ в структурата на Стопанската академия „Д. А. Ценов“ висшето училище ще бъде приведено в съответствие с изискванията на Закона за висшето образование, поясняват от правителствената информационна служба.