Той коментира проблемите около тима и условията, в които са принудени да работят

Видео/Снимка: БГНЕС

 

"Аз не искам да посочвам лидер в отбора, той сам трябва да се изяви и да прояви качествата си", каза селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов.

 

Той даде пресконференция ден след старта на подготовката на Лъвовете, в които набеляза проблемите около тима и условията, в които са принудени да работят. 

 

"Имаме два отбора и ще ни трябват поне двама кондиционни треньори. Програмата ще е съчетана и ще се работи по една система. Направили сме обща програма на двата отбора, за да може едните и другите да са еднакво подготвени и когато се събираме за финалите на Световната лига, да играем по една и съща схема. Приоритетът ни е Световната лига, защото това дава най-много точки за световната ранглиста и възможност за олимпийски квалификации”, обясни Константинов. 

 

Той коментира и ситуацията със залите за тренировка и високите цени, които „Арена Армеец” обявява, които не позволяват в нея лесно да се провеждат спортни мероприятия, пише БГНЕС. 

 

"Ние не можем да я наемем за два дни като за концерт. Ако трябва да се играе Световна лига, трябва да я наемем за цялото време. Слага се настилка за тренировки и като се сметне цената става невъзможно. Уж идеята беше да имаме спортна зала, която да е достъпна за българския спорт. Приходите от концерти и изложения да покриват нещата от спорта. Не може да се дава на една федерация пари и после да си ги прибереш обратно. Това е само прехвърляне на пари”, заяви треньорът.