Патриотите поставиха ултиматум на кабинета "Борисов"

 

Конфликтът в Гърмен успя да скара и депутатите. Стигна се до ултиматум в коалицията - Патриотичният фронт отново обяви, че оттегля подкрепата си - този път от 1 юли. 

Още по темата

 

Обвиненията за това дали събитията в общината са политизирани прераснаха в обиди. Патриотите напомниха, че подкрепата им към правителството не е безрезервна и поставиха седем условия към кабинета. Сред тях са бързото справяне с битовата престъпност и въвеждането на промени в изборното законодателство, както и незабавно премахване на всички незаконни постройки в кв. "Кремиковци", с. Марчево. Кабинетът има срок до 1 юли да изпълни тези мерки, които според патриотите не са неизпълними. 

 

От ГЕРБ отговориха, че до следващия вторник ще мислят дали и как да изпълнят изисканията на Патриотичния фронт и ще излязат със становище по всеки един от тях. 

 

"За пореден път законността и елементарните норми на обществено поведение са брутално нарушени от самозабравила се тълпа цигани и за пореден път родината е изправена пред тежкият проблем на съжителството на големи групи от хора, нарушаващи законите на страната срещу малка група сънародници, чиято единствена вина е че изискват спазването на закона от всички", заяви лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

 

"Ще решим ли проблема, имаме ли воля? Или само ще си играем на политика на принципа "дрън-дрън" и ще повтаряме едни и същи клишета за "универсалното зло ДПС". Изходът от ситуацията не е в обидни изрази като "тази популация", не е в изрази като "паразит" или в определяне на ромите като "изгубеното звено между неандерталеца и хомосапиенс", категоричен бе лидерът на ДПС Лютви Местан.

 

Видео: БГНЕС

 

"Защо ме изкушавате, лицемери? Защо отричате факта, че в България се води гражданска война", заяви водачът на "Атака" Волен Сидеров. 

 

"Въпросът с проблемите с циганските малцинства у нас може да се реши държавнически, а не нацистки, но ако се приложи законът евроатлантическите господари веднага ще се скарат и ще кажат, че не може така", изтъкна политикът. 

 

Той цитира предложения на Валери Симеонов и Патриотичния фронт, които предвиждат ромите да бъдат изселени в специални лагери и се възмути, че на такива откровено нацистки предложения не се обръща внимание.