Пясъчното му лице е едно от първите скулптури, които се оформят на брега на Дунава

Образът на Чарли Чаплин посреща посетителите на русенския кей, съобщи БГНЕС. Пясъчното му лице е едно от първите скулптури, които се оформят на брега на Дунава. Автор на произведението е русенският скулптор Даниел Кънчев. Той е един от 10-те участници в първия Международен фестивал на пясъчните фигури, организиран от Община Русе и фондация "Русе – град на свободния дух".

 

 

Ирина Тафлевска, която е и консултант на фестивала, каза, че не е виждала толкова благодатен материал. "Пясъкът е много специален тук, много е различен. Аз такъв пясък не съм виждала - нищо, че работя вече от 16 години с пясък. Този е уникален, защото е каолинов и има страхотен цвят. С него може да се направят много интересни неща и детайли. Разбрах, че само на три места в Европа има такъв пясък - така че работим със злато", каза украинката.

 

Сред образите, които ще бъдат направени, са Индиана Джоунс, Мерилин Минро, Прометей, Тарас Булба, японски самурай от филм на Акира Куросава, Чарли Чаплин и хлапето, Мария Антоанета, Уди Алън, Черна котка, Българан, Спайдърмен. След края на фестивала пясъчните фигури ще останат на кея до есента.