Зоопаркът вече пратил хора да го приберат

Африканският пингвин, който по време на наводнението в Тбилиси избяга от зоопарка, се добрал до граница са Азербайджан, отдалечена на 60 километра от грузинската столица. 

Още по темата

 

Животното било видяно на Червения мост на река Храми, по който минава границата. Зоопаркът вече пратил хора да го приберат, съобщи "Грузия онлайн", цитирана от БГНЕС. Африканските пингвини се появиха в зоопарка на грузинската столица през юли 2014 година. Те бяха докарани от Великобритания и за тях бе направено специално място в зооплогическата градина с голям басейн, пясъчен плаж, малки пещери и глинени гнезда.

 

В нощта на 14 юни Тбилиси бе залят от наводнение, предизвикано от проливни дъждове. Прелялата река Вера заля улици, площади и квартали. Стихията погуби 15 души, още 37 пострадаха. Наводнен бе и зоопаркът, който се намира в центъра на столицата, поради което немалко животни се издавиха , а други избягаха, сред тях бяха и хищници – мечки, тигри, вълци и лъв. Впоследствие някои от тях бяха застреляни от специалисти. В същото време от нападенията на избягали хищници загинаха двама жители на столицата.