Експозицията се фокусира върху индивидуалността на сърфиста

 

Изложба за любовта, страстта и чувството да бъдеш свободен или за всичко онова, което е сърфингът представи младият скулптор и сърфист Георги Георгиев-Jojo в галерия "Ракурси".

 

"Wave Rider" разказа за голямото удоволствие от мига, когато в безкрайното море сърфистът остава насаме с огромната вълна и дъската. За твореца пък това е начин да се освободи от всичко и когато поеме скицата, която го очаква на брега, да нарисува всеки път нещо различно”, разказа пред БГНЕС Георги Георгиев.

 

Експозицията се фокусира върху индивидуалността на сърфиста като всяко произведение представлява своеобразен артефакт, разказващ историята на един истински "wave rider". Привидно агресивен и интровертен, той е част от затворено общество, отдадено единствено на сърфинга. То не допуска новоизлюпените позьори, обикалящи по плажовете с новите си лъскави сърфове, тъй като мястото на истинския сърфист е във водата. А там дебне най-голямата опасност – вълната, която дава живот, но също така толкова лесно може да го отнеме.