Тежкият инцидент стана във вторник вечерта при нелегална гонка

 

 

Още по темата

Съдът в Ловеч остави в ареста шофьора, който блъсна и уби две деца на пътя край село Лесидрен. Тежкият инцидент стана във вторник вечерта при нелегална гонка.

 

28-годишният Филип Михайлов е обвиняем за това, че е нарушил правилата в Закона за движение по пътищата, вследствие на което по непредпазливост e причинил смъртта на две деца, а трето дете е тежко пострадало.

 

В присъствието на родителите и приятелката си, 28-годишният Филип влезе в съдебната зала видимо спокоен. А магистратите бяха категорични - шофьорът, убил две деца, остава в ареста за постоянно. 

 

Според защитата на Аспарухов наложената мярка е неоснователна, а до смъртта на децата се е стигнало поради непредпазливост. Нещо повече, според адвоката до фаталния инцидент се стигнало по вина на Ален Асенов - шофьорът на другата кола. 

 

 „Ален е човекът, който върти гуми в село Лесидрен, той започва да го притиска - газ, спирачки. И в един момент, непосредствено преди този лобния завой, той го изпреварва и започва да му пресича пътя и той тогава вече удря тази спирачка. Тук има съпричиняване или основна вина има другият”, смята Владимир Марков, адвокат на Филип. 

 

Убедени във вината на Ален са и близките на Филип.

 

Към момента Ален е разпитван само като свидетел на инцидента. Ако се докаже, че Филип е виновен за смъртта на децата, го очаква затвор до 10 години.

 

 

След Лесидрен държавата се заканва, че тръгва срещу незаконните гонки. От полицията предлагат санкции за организаторите на гонки. Засега е само идея, обсъдена на работна група.

 

Служителите на реда се оплакаха, че са с вързани ръце срещу състезателите-аматьори заради мълчанието на свидетелите на подобни състезания и други нередности.