"Не е възможно да има съвършен закон", коментира адвокат Хаджигенов

 

Смъртта на пътя и живата вода са двете теми, които тази седмица развълнуваха обществото. Заради зачестилите Не е възможно да има съвършен закон, една от мерките, които обмислят от властта, е криминализиране на гонките.


„Идеята не е да се криминализира дишането дълбоко. Проблемът се състои в това, че институциите не работят. Те работят като пишат статистики, отбелязват колко добре сас и свършили работата. И трябва да умре някой, и то не само един, за да се види, че институциите не работят”, заяви в студиото на „Събуди се” адвокат Николай Хаджигенов.


„Това е наказание, което получаваме, защото сме избягали от държавата, не се подчиняваме на законите и като че ли не можем да се примирим, че ние самите сме съучастници в тези престъпления”, коментира журналистът Капка Георгиева.


Не е възможно да има съвършен закон. Ако МВР и местните власти превантивно си бяха свършили работата, това нямаше да се случи. Институциите и конкретно МВР са се превърнали в броячи на трупове. Те правят само това – броят трупове”, добави адвокат Николай Хаджигенов.


Целия разговор гледайте във видеото.