Финалът на състезанието ще бъде на прохода Златица – Етрополе

 

500 000 крачки за по-малко от 5 дни. Възможно ли е? Планинският бегач Кирил Николов- Дизела отново тръгва към нов рекорд. Очи в очи с планината той ще опита да пробяга 600 километра – от връх Ком до нос Емине - по-малко от 5 дни.


Целта му е да подобри постижението на Божидар Антонов, който преди дни пробяга цялото разстояние за 5 дни 10 часа и 10 минути и така счупи рекорд, поставен преди 28 години.


Дизела атакува целта за втори път след един неуспешен опит миналата година. Едва 11 километра преди края на трасето, контузия и лошо време го принудиха да прекрати бягането.
Ком-Емине е поредното предизвикателство в екстремната кариера на планинския бегач. Дизела има редица титли по европейско и световно планинско ориентиране. Сред най-големите му постижения е изкачването на 5-те най-високи върхове в Българя за 24 часа. Грабна и второто място в света за бързо изкачване на Айфеловата кула.


„Много скоро ще започна пробега с моя екип. В момента изчакваме метеорологичните условия да се подобрят. Времето да стане по-стабилно и да не вали през половин час. Ако времето продължи да бъде дъждовно, ще трябва да отложим старта с няколко дни.


Ще успее ли Дизела да постави нов рекорд от връх Ком до нос Емине – ще разберем след броени дни. Финалът на първият ден от състезанието ще бъде на прохода Златица – Етрополе.


Повече по темата гледайте във видеото.


Стажант-репортер: Деница Красимирова