Изявлението дойде по време на посещението на Франциск в САЩ

 

От другата страна на Атлантика посещението на папа Франциск минава под знака на призивите му за милосърдие и състрадание. От всички теми, които главата на  римокатолическата църква засегна, най-силно впечатление предизвика позицията му за справедливо отношение към мигрантите.

 

Пред американските конгресмени той подчерта, че Съединените щати трябва да отхвърлят враждебното отношение към мигрантите и да започнат да се отнасят към тях човешки. По време на грандиозна меса снощи, отслужена от папата в "Медисън скуеър гардън", той отново засегна съдбата на мизерстващите и призова присъстващите да проявяват състрадание към  хората в беда. 

Още по темата

"Големите градове прикриват лицата на всички онези, които са отритнати или са втора класа граждани. В големите градове, зад рева на трафика и с бързите темпове на промяна, толкова много лица остават незабелязано, защото са лишени от правото бъдат там, да бъдат част от града. Те са чужденците, децата, които са без образование, онези, лишени от медицинска грижа, бездомните, забравени стари хора", заяви папата. 

 

В официално изявление Светият Синод на България призова управляващите да направят така, че да не приемаме повече бежанци в страната. Припомнете си подробности!