България е първата държава от европейското турне на трупата

 

Танцовият феномен "Lord of the Dance" се завръща у нас с нов спектакъл. Специално за шоуто в страната ни пристигна и "бащата" на трупата - Майкъл Флетли. България е първата държава от европейското турне на танцьорите.


Легендата Майкъл Флетли кръщава новия си спектакъл "Dangerous Games” („Опасни игри”), защото на сцената ще видим епичната битка между Доброто и Злото, "нарисувана" с традиционни ирландски стъпки.


„Участват 40 от най-добрите танцьори в света. Освен тях ще има много светлини, танцуващи роботи и холограмни изображения”, разказа пред Нова Майкъл Флетли.


"Летящият ирландец", както наричат Флетли, е застраховал краката си за сумата от 40 милиона долара. Благодарение на тези крака той държи рекорда на Гинес за най-бърз танцьор в света – 35 стъпки в секунда.


Общо 111 страни по света ще имат възможността да се насладят на новия спектакъл. А София е първата спирка от европейската обиколка на трупата.


За първи път в историята си "Lord of the Dance" начело с Майкъл Флетли ще дебютира на Бродуей. След това Флетли ще каже завинаги "сбогом" на сцената.


„Не искам да мисля за този момент. Аз съм женен за сцената. С нищо не мога да я заменя. След изпълненията ми публиката става на крака, стотици хиляди хора крещят името ми. Как се заменя нещо подобно?”, пита Майкъл Флетли.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Ивомира Пехливанова