Специалистът ще бъде ментор в рамките на академията за графити изкуство в България

Световноизвестният графити артист от Холандия Chas LoveLetters пристига в България, за да бъде ментор във втория уъркшоп в рамките на Sprite Graffiti Academy. На 8 октомври той ще се срещне със свои български колеги, на които ще може да предаде някои от тънкостите, които е научил по време на над 20-годишната си кариера в областта.

 

Ден преди пристигането на Chas LoveLetters в България ще се състои и уъркшоп за начинаещи с едни от най-добрите български стрийт райтъри Arsek&erase. Те ще могат да научат повече за основните похвати в създаването на изкуство на стена. Общо 27 начинаещи и напреднали графити артисти ще могат да се включат в двата дни на събитието.

 

Тази година Sprite Graffiti Academy промени своя формат и от фестивал се превърна в академия, която има за цел да подкрепя бъдещото развитие на графити артистите в страната ни. Форматът включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити артисти. 

 

Първият уъркшоп се състоя през месец юли и даде възможност на 15 начинаещи стрийт арт любители да усъвършенстват своите умения. По този начин академията се фокусира върху повишаване на възможностите за усъвършенстване уменията на изгряващите графити артисти и тяхната бъдеща професионална реализация.