Аквариум, изграден като пещера, и първият 3D планeтариум са сред тях

 

Първият в България музей с 3D планeтариум отвори врати в Пловдив. Уникален терариум, изкуствена пещера и огромен акваримум, в който плуват най-известните световни риби са сред нещата, които можем да видим там.

 

Огромният аквариум, изграден под формата на пещера, е една от големите атракции в Природонаучния музей в Пловдив. Пещерата има няколко разклонения. В основната зала са разположени 216 вида сладководни риби. 

 

В останалите ръкави, където също има зали, могат да се видят едни от рядко срещаните екземпляри у нас, като най-големият ниски крокодил, който е два метра, сепии, водни таралежи и октоподи. 

 

След ремонт, отнел две години и 2 милиона лева, Природонаучният музей в Пловдив се превърна в един от най-модерните в България. Посреща посетителите си с уникален 3D планeтариум

 

Другата голяма атракция е живата експозиция. В подземието е разположен модерният аквариум у нас, изграден като пещера.

 

Най-новият експонат е огромният препариран африкански лъв, който наскоро беше конфискуван от митничари при опит нелегално да бъде пренесен през граница. Новият музей посрещна и първите си посетителите. Скоро в него ще бъде направена и зала с живи пеперуди.

 

Входът за посетители е 10 лева.

 

Репортер: Благой Бекриев