Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост

Окръжната прокуратура в Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу шофьора, прегазил група деца край с. Лесидрен, информират от прокуратурата.

 

Още по темата

Припомняме, че инцидентът стана на 11 август 2015 г. около 18:50 часа, когато Филип Михайлов. от Лесидрен, карайки със скорост от 122,44 км/ч, връхлита върху няколко непълнолетни деца. Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на Велислава Ц. на 16 години, от гр. Троян и Марино  Ц. на 16 години от с. Лесидрен, и средна телесна повреда на Петя Б., 15 г., от гр. София.

 

Делото е насрочено в Окръжния съд в Ловеч за 21 януари 2016 г.

 

„Чувството? Това нещо не може да се опише - голяма мъка, голяма тъга. Аз не съм лош човек, който се занимава с някакви безумия”, разказа за Нова Филип Михайлов, който е обвинен за катастрофата край Лесидрен.  

 

След два месеца в ареста отново е у дома. Имал е време да премисли станалото. Но не и да забрави.
 


„Чувствам се виновен, няма как да не се чувствам виновен. Но просто бях на неправилното място, в лошия момент”, заявява Филип.


 
Разказва, че гонка не е имало. Случайно се срещнали с Ален около заведението в центъра на Лесидрен. Внезапно обаче другият шофьор започнал да го засича. И да скъсява дистанцията. Докато не се случило най-лошото.

 

Какво още разказа Филиф Михайлов гледайте във видеото: