Неизвестни стреляха по полицай в столицата

 

Истински среднощен екшън на Бъдни вечер в София. Неизвестни се приближават с джип до дежурен полицейски патрул и започват да стрелят по полицай. Инцидентът става на караулката на Околовръстния път в квартал „Горубляне”. 

 

Млад полицай от охранителна полиция дежури на пътя за Самоков. Джип намалява скоростта. Неизвестни нападатели започват да стрелят по полицая. В резултат го раняват в единия крак. Нападателите се измъкват в неизвестна посока.

 

На място пристигат екипи на столичната полиция и пожарната, отцепват района и започват огледи. На местопрестъплението се намират и туби с гориво, но какво общо имат с инцидента все още се изяснява.

 

Раненият полицай е откаран в спешния център на Военномедицинска академия. Мъжът е на около 30 години и е без опасност за живота. Разпитан е лично от шефа на СДВР Младен Маринов.

 

Няма данни стрелбата да е предизвикана заради проверка на лицата от страна на полицая. Патрулът не е спирал автомобила. По време на стрелбата полицаят е бил сам. Друг пострадал няма.

 

Шефът на СДВР определи случилото се като недопустимо. Какви са точните причини за стрелбата по полицай навръх Коледа тепърва ще се търсят. Полицията е отцепила района на столицата и издирва заподозрените. 

 

Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство по случая. Според събраната до момента информация, дежурните полицаи от СДВР са забелязали горяща мрежа на пътното платно на кръстовището на ул. „Самоковско шосе” и Околовръстен път. Горящата мрежа се е намирала между личните автомобили на полицаите. Там са били поставени и две туби с петролен продукт и газова бутилка.

 

Единият от униформените е забелязал, че на пътното платно в посока към кв. "Горубляне" спира автомобил със запалени фарове. Когато полицаят се насочва към него, от там са произведени шест или седем изстрела, които раняват полицая в дясното ходило. Служителят на СДВР е транспортиран от „Спешна помощ” до Военномедицинска академия.

 

 

 

Репортери: Живко Константинов, Вероника Димитрова