В София поставянето на номера спира след седмица

 

Нова криза с регистрацията на коли. В София поставянето на номера спира след седмица. Тогава се очаква да свършат всички табели, а доставки на нови номера няма да има, тъй като договорът с фирмата, която ги произвежда, изтича. Ще спре ли регистрацията и в други градове провери екип на Новините на Нова. 

Още по темата

 

Проблем с регистрацията на автомобили в София вече има, но той е временен. Днес и утре табели не се произвеждат. Според МВР причината е технически проблем във фирмата-производител. Повечето шофьори бяха разбрали, че табели няма. Спрените доставки на нови номера замразиха регистрацията поне за два дни и няколко пункта за поставяне на табелите в страната опустяха.  

 

От фирмата, която произвежда табелите, обясниха, че технически проблем няма. Имало забавяне на заявките, което забавяло и доставките. Срокът по договор бил 20 работни дни.

 

Регистрацията на нови автомобили в София се очаква да се възстанови в четвъртък. Първите вече чакат на опашка. В столичния КАТ са останали около 2000 табели, които ще стигнат до седмица. След това регистрацията спира.

 

Същият проблем ще има и в други пунктове на КАТ. Снабдените количества след последния конкурс за доставка бързо се стопяват и през следващите седмици табелите ще се изчерпат на много места в страната. След последните конкурси за фирми-доставчици на табели регистрацията на автомобили беше на различна цена в цялата страна.

 

Най-вероятно проблемът с липсата на табели няма да се реши скоро, тъй като и последният спечелен конкурс за доставка на 1 милион регистрационни номера е блокиран заради обжалвания.