Двубоят беше от втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Григор Димитров се справи със съпротивата на аржентинеца Марко Трунхелити и го победи в 4 сета – 6:3, 4:6, 6:2, 7:5. Двубоят беше от втория кръг на Откритото първенство на Австралия. 

Още по темата

 

Подкрепяният от шумна българска агитка Григор през по-голямата част имаше превъзходство срещу поставения под номер 210 в световната ранглиста аржентинец. Трунхелити обаче се показа като достоен и упорит съперник и успя да се противопостави на нашия тенисист в немалка част от двубоя. В крайна сметка по-високата класа на българина си каза думата.

 

След ранен пробив първата ни ракета взе първия сет с 6:3. Във втория последва мини криза за него и той отиде на сметката на къдрокосия южноамериканец – 6:4. Димитров отново стабилизира играта си и след два пробива надви Трунхелити с 6:2 в третия сет.

 

В четвъртия аржентинецът беше равностоен почти до края на сета. Димитров обаче направи важен пробив при 6:5 и затвори сета със 7:5, а с това и мача с 3:1. Григор Димитров ще се изправи в третия кръг срещу своя еталон в тениса Роджър Федерер. Швейцарецът се справи категорично във втория с Александър Долгополов с 6:3, 7:5, 6:1.

 

Федерер и Димитров играха наскоро на четвъртфинал в Бризбейн и българинът за първи път спечели сет срещу идола си, но все загуби двубоя с 4:6 7:6(4) 4:6.

 

Още спортни новини четете ТУК