16-годишната ученичка в момента посещава двама психолози

 

Ексклузивно интервю за Новините на Нова на майката на 16-годишното момиче от Стрелча, което обвини бившия кмет на града Иван Евстатиев в изнасилване. Тя никога не е предполагала, че бившият ѝ работодател ще посегне на дъщеря ѝ. Жената говори за първи път пред Нова телевизия месец след случилото се.

 

"Беше видимо неадекватна – разчорлена, с измачкани дрехи, мръсна, от устната ѝ течеше кръв. Тя е изключително доверчива и наивна. То си е дете още. Помислих си, че ѝ се е случило всичко най-лошо”, казва Христина Белухова. 

Още по темата

 

Детето е в шок и не говори. След няколкочасовите прегледи при лекари, тя признава с помощта на психолози и пред родителите си, че е била изнасилена от човек, който те добре познават.

 

"Много обидно и много тежко ми стана. Никога не сме вярвали, че Евстатиев може да хвърля вината върху нея. Това е невинно 16-годишно дете, което не е имало контакти с момчета. Докарал я е до вкъщи, оставил я е на улицата и ѝ е казал пред нас да каже, че е била при приятелка. Казал ѝ е, че после ще ѝ се обади да я попита какво е станало”, разказва още майката. 

 

„След като беше задържан, на другата сутрин първо се обади на моя телефон. Аз като видях, че е той, изпаднах в ужас, просто не можех да се обадя. Като не вдигнах аз, звъня на моя съпруг. Изплашихме се”, допълва Христина. 

 

16-годишното момиче в момента посещава двама психолози. 

 

„Помагат ѝ, дано бързо да се възстанови. Всичко се преобърна, нищо вече не е същото. Опитваме се да продължаваме стария начин на живот, но всичко е тягостно. Нощно време сънува кошмари, стряска се, буди се често. Непрекъснато се озърта. Като ходи, казва, че все едно има някой след нея”, споделя майката на момичето.

 

Тя поясни, че е имала единствено служебни отношения с Иван Евстатиев и не е имала никакви допирни точки с него. Отрече категорично да е имала приятелски и дори интимни отношения с Евстатиев. Христина Белухова обясни още, че дъщеря ѝ не е била в щаба му. Единствено веднъж е била повикана да раздава листовки на предизборно мероприятие. 

 

Въпреки че във Facebook страницата на момичето отлично се вижда, че роднините на Евстатиев са били в приятелски отношения с нея, след случилото се никой не е потърсил контакт нито с детето, нито с родителите.

 

Междувременно Стрелча се вдига отново на протест, а в петък Районният съд в Панагюрище отново ще гледа искането на адвокатите бившият кмет да бъде освободен заради влошено здраве. Готова е вече петорната експертиза, назначена от съда. По информация на Нова резултатите показват, че състоянието на Евстатиев се е подобрило. Според лекарите от МБАЛ-Пазарджик няма пречка да бъде изписан до петък.

 

„Искаме Евстатиев да си получи заслуженото. Няма да заведем граждански иск срещу него, не искаме пари”, каза Христина Белухова.