Президентът на клуба призова гражданите за подкрепа

 

Ще остане ли Разград без „Лудогорец”? Футболният ни шампион е готов да имигрира още в началото на март, ако общината не промени условията, при които отборът ползва стадиона. А феновете на орлите готвят протест.


Шампионите остават да се подготвят тук в тренировъчната база на „Лудогорец” в Разград но има реална опасност официалните им домакински мачове да се играят в друг град. От клуба днес декларираха, че подготвяния договор за концесия на „Лудогорец” Арена е пълен с „подводни мини”.


От „Лудогорец” не са съгласни с одобрения от общинския съвет концесионен договор. Според него шампионите ще трябва да плаща по 0.5% от нетните си приходи от всички видове продажби. Първоначално не е било предвидено да има концесионна такса, защото в концесията се предвиждат инвестиции за стадиона от над 18 милиона лева.


„Ние няма да участваме в процедурата за предоставяне на концесията на стадион "Лудогорец арена", ако условията, залегнали в докладната на кмета г-н Василев, бъдат приети на сесията на Общинския съвет в понеделник. Според нас така поставените условия, а те не са едно или две, са нелогични, нецелесъобразни, насочени са срещу интересите на футболния клуб, срещу интересите на инвеститорите и на първо място срещу интересите на хората в Лудогорието, които имат „Лудогорец” арена за свой втори дом”, казва Ангел Петричев - изпълнителен директор „Лудогорец”.


От фен-клуба реагираха светкавично и само за няколко часа събраха десетки подписи в подкрепа на Лудогорец и оставането му в Разград. В понеделник ултрасите организират протест пред общината, докато местния парламент решава съдбата на концесията.


„Ако не беше „Лудогорец”, никой нямаше да знае къде е Разград”, на мнение е Алена Бонев - фен-клуб "Лудогорец".


„Или искат вместо Европейски стадион да имаме общинско пасище”, казва Красен Ганчев - зам.-председате на фен-клуб "Лудогорец".


„Ако трябва, ще ги притиснем, ако трябва ще свалим и кмета”, казва Мирослав Кръстев - фен-клуб "Лудогорец".


„Готови сме на всичко само и само „Лудогорец” да остане в нашия град”, казва Йорданка Пенева - фен-клуб "Лудогорец".


Отговорът от кмета на Разград не закъсня.


Ако негативният сценарий със стадиона в Разград влезе в действие, "орлите" декларираха готовност да преместят отбора в друг град още на 29 февруари. Късно снощи от клуба са провели разговор с управата на стадион "Ивайло" във Велико Търново, а от там са декларирали готовност да приемат домакинските мачове на "орлите".


Окончателното решение дали „Лудогорец” ще играе на друг стадион ще се вземе в понеделник. От ръководството са песимисти и готовността им да играят в друг град е на 70 %.


Репортер: Мартин Димитров