Специално за фестивала у нас пристигна режисьора на "Рамбо: Първа кръв"

 

Тази вечер в столицата започва "София филм фест”. На откриването ще бъде показан новият български филм "Прокурорът, защитникът, съдията и неговият син".

 

Над 200 филмови заглавия, любопитни събития и специални гости очакват феновете на киното. Един от тези любопитни гости е Тед Кочев. Той е режисьор на световноизвестния филм "Рамбо: Първа кръв". Режисьорът  пристигна само преди няколко часа на летище София и бързо показа вълнението си от идването си в България.

 

Тед Кочев е роден в Торонто. Баща му е от Пловдив, майка му - македонка, но от малка живее във Варна. У дома говорихме български език и ядяхме  български гозби като боб, леща, зелник, баница с праз и със сирене. Нашата къща беше обзаведена като къща в Пловдив”, разказа той минути след като пристигна в страната.

 

Тед Кочев има редица международни награди. Най-значимата е „Златна мечка” на берлинския филмов фестивал и номинация за „Оскар”. Сега в творчеството му идва ред и на България. Той твърди, че иска да направи филм в за цар Борис III и спасяването на българските евреи.  На "София филм фест" режисьорът ще представи свои филми. Това ще се случи в петък, събота и неделя. В петък, в "Дом на киното" ще се покаже именно филма, с който той печели "Златна мечка".

 

Киномаратонът на „София филм фест” продължава до края на месеца, не само в София, но и в Пловдив и Варна. Билетите струват 6 или 8 лева.