Жената е настанена в болница

 

Двама рецидивисти, единият от които с присъда за убийство, са нападателите на 94-годишната жена от Ръжево Конаре. Заради 100 лева от пенсията й, те я били в продължение на 2 часа. Жената все още е в болница, с множество наранявания по тялото. 

 

Срещу двамата мъже са повдигнати обвинения за отнемане на чуждо имущество чрез използване на сила и принуда. Преди пет години единият от нападателите - 27-годишният Андон Митов е убил възрастен мъж от село Дълго поле при опит да го ограби. 

 

Още по темата

Възрастната жена още не може да се отърси от преживения ужас. Тя е настанена в болница с травми по гърдите и лицето.

 

94-годишната Дона Чернева живее сама в пловдивското село Ръжево Конаре. Във вторник вечерта легнала, без да заключи външната врата. Изведнъж в къщата се промъкнал неканен гост. Нападателят си тръгнал със 100 лв. – остатъка от пенсията на пенсионерката. Преди да си тръгне, скрил телефона, за да не може да се обади на никого. 

 

Хората в селото са в шок от случилото се. Разказват, че миналата година при подобен грабеж е била убита друга самотна пенсионерка. Експертите по сигурността твърдят, че напоследък крадците подбират жертвите според това дали са монтирали аларма в домовете си.

 

Репортери: Благой Бекриев, Илиян Велков

 

 

Репортер: Илиян Велков