Специална поредица представя най-доброто от репортерите на Нова

 

Специална поредица представя най-доброто от репортерите на Нова - репортажи за емблематични лица и събития, истории, разказани първо или само по Нова, или истории, белязали световните новини, през погледа на нашите репортери. Истории, които ще запомним.

 

Миролюба Бенатова разказа историята на българите, които отглеждат децата си по Skype. Повече българи работят в чужбина, отколкото в България и изпращат в страната близо 2 милиарда евро всяка година. Истории за емиграцията и успеха, истории за английската кал и американската мечта.

 

Миролюба Бенатова е журналист повече от 22 години. Започва като репортер в отделите „Общество“ и „Разследване“ във в.„168 часа“. След това е част от първия екип на bTV Новините, създаден през 2000-а година. Напуска медията 13 години по-късно и се присъединява към екипа на Нова и продуцентска компания ТЕЛЕМАН.

 

Нейните филми и репортажи намират своето място в рубриката на Нова „Миролюба Бенатова представя“. Тя е  автор на над 50 кратки филма и разследвания за bTV Репортерите. Един от малкото репортери, отразявали СПИН процеса срещу българите в Либия, като след края на делото пише автобиографичната книга на медицинската сестра Кристияна Вълчева - „Осем години заложница на Кадафи“.  

 

Носител е на голямата награда в престижния конкурс „Валя Крушкина – журналистика за хората”- 2014 г. за филма „Народ под наем“.  Има и две първи награди от телевизионния фестивал "Сребърен сателит“, "Черноризец Храбър“ 2005-а в раздел "Разследване“ в електронна медия. Миролюба Бенатова е единственият български журналист, получил номинация със стойност на втора награда, от Международния консорциум на разследващите журналисти за разследването "Трафик на бъбреци“.  

 

Всичко от рубриката "Миролюба Бенатова представя" вижте ТУК.