Собственик на ресторант е застрелял готвача на заведението

 

Убийство в Несебър. Собственикът на ресторант Кирил Х. е застрелял главния готвач на заведението. Престъплението е извършено късно снощи в старата част на града. 64-годишният Никола Колев е убит от упор с един куршум. Ресторантьорът произвел изстрел със законно притежаван от него пистолет.

 

Според очевидци убийството е станало след пиянски запой със законно притежаван пистолет, а извършителят и жертвата са били добри приятели. Във фаталната вечер заедно с още няколко души играели на табла във видимо нетрезво състояние. Полицията е арестувала собственика на ресторанта. От прокуратурата съобщиха, че е задържан още един човек. Направен е оглед на местопрестъплението. Започнало е досъдебно производство.

 

По информация на местните жители собственикът на заведението и друг път е стрелял с оръжие на обществени места. Той е известен с прозвището Принц Кирил и е собственик на няколко хотела от Несебър. 

 

Прокуратурата привлече Кирил Х. като обвиняем. Той е задържан за 72ч. 

 

До момента е извършен оглед на местопроизшествието. Иззети са обтривки  за установяването на барутни частици, извършен е и разпит на очевидци. Назначени са съдебно – медицинска експертиза и химическа експертиза, която да установи имало ли е алкохол в кръвта на извършителя и пострадалия.

 

Предстои бургаската прокуратура да поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кирил Х.