Това твърди семейството му пред детективите

Рок легендата Принс не бил спал цели 154 часа преди смъртта си. Това съобщил Морис Филипс, съпругът на сестрата на Принс - Тайке Нелсън. "Аз бях с него още през миналия уикенд. Той работи без прекъсване в продължение на 154 часа", довери Филипс пред The Sun. 

 

По думите на търговец на лекарства, рок звездата страдал от безсъние и бил зависим към силно пристрастяващи и мощни обезболяващи повече от 25 години. Дори едни от предположенията за смъртта му бе за предозиране с опиата "Перкоцет", който поддържа хората в будно състояние.

 

Семейството на Принс уважи преданите му фенове в парка "Пайслей", като им раздаде лилави кутии, пълни със спомени за него. Онези, които се събраха на панахидата на певеца, получиха подарък - микс от тениски и книжки от турнета. Интересно е да се отбележи, че всеки от присъстващите фенови получи различен подарък.  

 

Принс почина скоропостижно на 21 април на 57-годишна възраст. Повиканите полицаи го откриха в безсъзнание в асансьор на имението му, разположено в покрайнините на Минеаполис. Те се опитали да направят изкуствено дишане на музиканта, но не успели да го спасят. На 23 април тялото на певеца беше кремирано.

 

През своята плодотворна кариера Принс издаде 39 студийни албума и засне 136 музикални клипа, припомня БТА. Общият тираж на продадените негови плочи надхвърля 100 милиона.