Това е 24-та шампионска титла в историята на отбора

Отборът на „Барселона” защити шампионската си титла в Испания, след като победи „Гранада” с 3:0 като гост в мач от последния кръг на Ла Лига и завърши в крайното класиране с точка повече от кръвния си враг „Реал Мадрид”.

 

Каталунците държаха съдбата си в своите ръце и се нуждаеха от успех днес, за да си осигурят втора поредна титла. По същото време „Реал Мадрид” гостуваше в „Ла Коруня” на „Депортиво” и търсеше задължителна победа и евентуална грешка от страна на каталунците, пише БГНЕС.

 

Възпитаниците на Зинедин Зидан започнаха отлично двубоя и поведоха още в 7-та минута чрез Кристиано Роналдо, а в 25-та португалската суперзвезда покачи на 2:0. Междувременно Барселона не успя да пробие съперника си в първите 20 минути, но в 22-та голмайсторът на тима Луис Суарес откри резултата.

 

Още преди почивката уругвайският национал удвои преднината на гостите и успокои всички фенове на отбора. В 86-та минута Суарес оформи своя хеттрик и крайното 3:0 за „Барселона”, което донесе и титлата на каталунците. В „Ла Коруня” не паднаха повече голове и „Реал” спечели с 2:0.

 

Това е 24-та шампионска титла в историята на „Барселона” и осма в последните 12 сезона в Ла Лига. Наставникът на каталунците Луис Енрике, който бе критикуван след отпадането от „Атлетико Мадрид” в Шампионска лига, спечели втора поредна титла, а ще има шанс да вземе и Копа дел Рей за втори пореден път, ако спечели финала със „Севиля”.