Вотът трябваше да се проведе през юни

С 96 гласа „за“ и нито един „против“ или „въздържал се“ парламентът на Македония прие по съкратената процедура измененията в Изборния кодекс, според които се отменя провеждането на изборите на 5 юни. Не се предвижда и нова дата за вота, съобщава БГНЕС.

Още по темата

 

Депутатите приеха и оставките на министрите на вътрешните работи Оливер Спасовски и на труда и социалната политика Фросина Ташевска Ременски, както и на заместник-министрите от редовете на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ).

 

Ованкантените министерски постове ще заемат съответно Митко Чавков и Диме Спасов, които изпълняваха тези длъжности преди Спасовски и Ременски.

 

Председателят на парламента Трайко Веляновски насрочи днешното заседание на парламента, само няколко часа след като Конституционният съд забрани всякакви изборни действия в страната.

 

В западната ни съседка трябваше да се проведе предсрочен парламентарен вот на 5 юни, но поради отказа на трите основни политически партии да участват в него, се стигна до тежка политическа криза.