Инцидентът се е случил тази сутрин

 

Селскостопански хеликоптер се разби край Несебър. 61-годишният пилот е загинал. Трагедията е станала между две села - Оризаре и Гюльовца. 

Още по темата

 

Катастрофата е станала малко преди 10 часа тази сутрин, когато пилотът на селскостопанския хеликоптер К26 извършвал поредния си полет над житната нива в землището на Гюльовца. 61-годишният собственик и пилот на машината Митко Димитров преминал през далекопроводи, скъсал жиците и се разбил.Самият той загинал на място.

 

Митко Димитров е бивш пилот от гражданската авиация. Има зад гърба си хиляди часове във въздуха. Фатално обаче се оказало оплитането му в два стълба за високо напрежение. Един от първите пристигнали на мястото на инцидента са служителите на електроразпределителното дружество, които се отзовали на сигнал за авария.

 

Колеги на загиналия обясняват, че машината е минала задължителния технически преглед преди полетите днес. Предполагат, че пилотът не е видял далекопровода.   Човешка грешка е и първоначалното становище на експертите от Дирекцията за разследване на въздушни произшествия към Министерството на транспорта. 

 

Според експертите хеликоптерът е летял на около 7 метра височина от земята и затова пилотът не е имал време за реакция. Дали причина за грешката на загиналия Митко Димитров е внезапно влошаване на здравословното му състояние ще покажат резултатите от съдебно-медицинската експертиза, които ще бъдат готови след няколко дни. В момента разследването се води  под надзора на Национална следствена служба и Окръжната прокуратура в Бургас. 

 

 

Репортер: Цеца Алексова

 

През юли миналата година хеликоптер се разби край плажа в Царево. Летателният апарат падна в морето. Припомнете си какво се случи.