Тялото на 63-годишния Василис Кокинис беше открито във фризер

Приключи полицейското разследване за разкриването на извършителите на убийството на 63-годишния Василис Кокинис, чиeто тяло бе открито във фризер преди месеци.  

Още по темата

Обвинени за престъплението са 49-годишната му бившата съпруга Анелия Александрова и друга 26-годишна българка, която е задържана. Обвинени са и 29-годишен румънски гражданин и 32-годишен българин, който се намира в гръцки затвор за извършване на множество престъпления.

За двете българки има издадени заповеди за арест. Предполага се, че 26-годишната българка е свръзката между съпругата и румънския гражданин в уговаряне и поръчка на извършеното жестоко убийство.

Миналата година тялото на мъжа беше открито във фризер в апартамент на улица „Евангелистриас” в  атинското предградие Калитеа от съдебен изпълнител. Той влязъл в апартамента  с помощта на ключар, за да предаде заповед за напускане на българска гражданка, която живеела в него. Според съдебния лекар Султана Мариану жертвата е била за повече от една година във фризера в ембрионална поза, с вързани ръце и крака.

В процеса на разследване стана ясно, че убийството има пряка връзка с парична сума в размер на 230 000 евро, които изчезнали. Парите били внесени в банкова сметка на непълнолетния син на двойката от бащата на жертвата и дядо на детето, който междувременно починал. Двамата родители били сътитуляри на сметката. От полицията смятат, че жената е взела парите и заминала с детето  за България. 

Репортер: Бойка Атанасова