И двамата са получили леки рани в краката

В германския град Линген, провинция Долна Саксония, 21-годишен мъж простреля с въздушна пушка сирийски бежанец на 18 г. и петгодишно момиченце от Македония пред центъра, в който са били настанени, съобщава националният ежедневник Die Zeit, цитиран от агенция "Фокус". И двамата са получили леки рани в краката, но се е наложила хоспитализацията им. 

По темата

Инцидентът, който беше разгласен от властите в понеделник, се е разиграл в неделя. Първоначално майката на момичето е съобщило в полицията, че дъщеря й е наранена. Тя обаче е вярвала, че срещу детето й са хвърлени пясък и камъни. По-късно обаче свидетел забелязва, че 18-годишен сириец е ранен от изстрел, отправен от третия етаж на разположена в близост жилищна сграда. 

Полицията е щурмувала апартамента на нападателя и е конфискувала пушката и боеприпасите. Въпреки това мъжът не е задържан, тъй като според органите на реда няма основания за подобни действия. Прокурорът Александер Ретемайер информира, че извършителят е бил известен на полицията за нападение и принуда. Той обаче не вижда риск от повторение на инцидента, нито умисъл за убийство и поради това мъжът е оставен на свобода.