ЕС произвежда регулации и корупция, коментира тя

„Никой не знае какво предстои след референдума във Великобритания.  Аз съм последният човек, който може да каже какво следва.  Факт е, че трусът е голям”, коментира в студиото на „Комбина” журналистът Миролюба Бенатова. 

По темата

"Аз не мисля, че можем да бъдем крайни и да кажем, че това е лошо или добро решение. Наистина никой не знае. Притеснява ме, че ЕС е една изключително закостеняла и недемократична организация с бюрокрация. Не смятам, че ЕС в тази му форма трябва да продължи да бъде такъв, защото той не произвежда пазар, не произвежда конкуренция и свобода. ЕС произвежда регулации и корупция. Европа трябва да се промени", коментира още тя. 

„Когато бях във Великобритания преди две години, исках да разбера дали наистина има нагласа срещу мигрантите. Исках да разбера къде е популизма и къде реалността. Тогава останах с впечатление, че бунтът срещу мигрантите е повече пропаганда, отколкото реалност  и че работодателите много ясно си дават сметка, че без имигрантите държавата ще спре да функционира”, каза още тя.

Припомнете си какво научи преди време Миролюба Бенатова от българите, с които се срещна във Великобритания и какво разказаха техните работодатели пред камерата на Нова телевизия.

Още от "Миролюба Бенатова представя" гледайте ТУК.