Прострелян с пет куршума, Митьо Очите се оказа с урологичен проблем и приет в онкологията

Димитър Желязков – Митьо Очите беше докаран по спешност в София. Малко преди 02:00 часа след полунощ той пристигна в столична болница под засилена охрана. Оказа се, че е приет в нарушение на правилата. 
 
Със специален ескорт късно снощи Димитър Желязков беше докаран в столичната онкология с линейка на частна болница, въпреки че там няма спешно отделение. Лошото състояние на Митьо Очите обаче станало повод за неотложното му транспортиране. А гардовете на Желязков не допуснаха камерата на Нова.
По темата

Прострелян с пет куршума преди седмици, Митьо Очите се оказа с урологичен проблем. И тук идва въпросът защо е приет в болницата по онкология? 

Часове по-късно лечебното заведение отговори. Имало специална уговорка с шефа на урологичното отделение професор Нейков. 

„Близките се свързали с професора, взели са такова решение и сутринта разбирам, че е в нашата болница. Изненада беше, защото не очаквах да е наш пациент и затова доста сериозно подходихме към това да направим анализ на състоянието му, защото той е претъпял тежка политравма”, обясни д-р Валентин Ангелов, директор на болницата по онкология.

За професора, допуснал среднощното приемане на Митьо Очите в болницата, ще има наказание. Желязков е бил приет по клинична пътека. От болницата обясниха, че той  няма онкологично заболяване и така формално няма причина да е техен пациент.

А часове по-късно се оказа, че Митьо Очите вече е в друга лечебно заведение. 

„Малко след обяд на територията на УМБАЛ „Софиямед“ по собствено желание за болнично лечение бе приет Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите”, съобщиха от болницата.

Увериха, че той се лекува като частен пациент и отказаха дадат повече информация за състоянието му.