Целта му била да запази високия си глас

Когато бил на 13 години, Майкъл Джексън искал да отложи пубертета си с инжекции, така че да запази високия си глас, твърди неговият лекар, д-р Конрад Мъри,който бе осъден за смъртта на Джако, пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

Според книгата на доктора, озаглавена "This Is It", която ще излезе утре,той узнал под секрет от Краля на попмузиката, че му били хормонални инжекции като дете.
Това била най-съкровената тайна на Майкъл. 

Докторът я узнал по време на един от разговорите си с него. Певецът накарал Мъри да се закълне, че никога няма да споменава за тези неща пред други хора. 

"Никога да не промълвиш и дума за това! Никога!", казвал Джако на личния си лекар.

По темата

Мъри отбелязва и в какво окаяно положение били нозете на майстора на "Лунната походка". По тях имало множество мазоли и били заразени с гъбички. Танцовите стъпки му причинявали истинска болка. Въпреки многогодишните си страдания, той не ги показвал на лекари, за да не би да се разшуми по този въпрос. Поради тази причина Джако никога не се разделял с чорапите си. Мъри успял да го убеди да го заведе на специалист. След като били третирани краката му, Джако с изненада открил, че може да ходи и танцува без да изпитва болки.

"Това че Майкъл се беше толкова занемарил говореше не само за неговата небрежност. Хората около него пет пари не даваха за здравето му, преди да ми стане пациент", пише Мъри.

Вместо да се лекува, Джако разчитал на болкоуспокояващи в продължение на години. Негова учителка станала Елизабет Тейлър. Тя го въвела в света на аналгетиците и на хапчетата за сън, които впоследствие костваха живота на Краля на попмузиката, но не без участието и на личния му лекар Конрад Мъри, пише изданието.