"Той е печеливша кандидатура", коментира Георги Първанов

АБВ гласува на Национален съвет на партията кандидатурата на ген. Румен Радев за президент. Той ще бъде номинация на широка коалиция от ляво-центристки сили.

"Генерал Радев трябва да излъчи номинацията за вицепрезидент. Всяко споменаване на имена значи да изхарчим човека", заяви председателят на АБВ Георги Първанов. Според него трябва да има единен предизборен щаб около ген. Радев.

"Имаме всички аргументи да подкрепим генерал Радев, защото той е една силна убедителна кандидатура", заяви още преди заседанието Първанов.

По темата

„Генерал Радев е убедителна кандидатура като професионалист, като гражданин, като голям български патриот, като човек. С други думи – печеливша кандидатура. Това е една кандидатура, равноотдалечена и равноприближена, кандидатура на една коалиция, която е равностойна, от много силни партии, доказали, че могат да правят добре избори. Генерал Радев е кандидатура, която може да обедини не само нас, но и голяма част от българското общество“, коментира още Георги Първанов.

„Тук съм, за да обсъдим възможностите за една по-широка коалиция. Както знаете, в тази битка всеки глас е важен. В края на краищата целта е да работим всички за България. Аз се целя във всички българи, които мислят за България. Една България, здраво стъпила на националните си интереси, лоялен член на НАТО и ЕС, със самостоятелна и активна външна политика“, посочи от своя страна преди заседанието ген. Румен Радев.