Жената получила тромбоeмболия още преди раждането

Акушер-гинеколози и инвазивни кардиолози спасиха родилка и първородното ѝ дете.

Жената получила белодробна тромбоемболия още преди раждането, което се среща много рядко в медицинската практика.

За да се преборят за живота и на двамата, лекарите от Университетската болница "Св. Анна" поставят специален филтър във вената на жената, така че да няма риск за нея и плода по време и след раждането.

Досега в лечебното заведение инвазивната процедура не е правена на бременна жена. Майката и бебето са добре. Ще се наложи обаче малкият Пресиян да остане известно време в кувьоз заради по-ниското си тегло.

Синът на Весела се появява на бял свят след дълго чакане

"Ние живяхме с мисълта, че няма да имаме деца. Той се появи неочаквано на този свят и това беше дадено от Бога, защото дълго време не се получаваха нещата, забременях едва на 40-ет години", разказва тя. 

Весела успява да зачене по естествен път. След щастливия обрат обаче идва ново изпитание. 9-ят месец от бременността се оказва критичен. Извънредната ситуация налага бързи действия, а през ума на бременната жена минават най-страшните мисли. 

За да спасят Весела и бебето й, инвазивните кардиолози от "Св. Анна", поставят специален филтър във вената й. Три дни след това Пресиян се ражда - мъничък, но здрав.