17 са катастрофите, отнели човешки живот

17 са пътните инциденти със загинали мотористи, сочи справка на агенция "Фокус".

По темата

25 август 
50-годишен мъж загива при катастрофа в района на 109 километър на АМ “Тракия” в посока София. Мъжът настига и блъска отзад товарен автомобил “Ивеко”, като при удара на място управлявалият мотора. 


1 август
Моторист загива при катастрофа с бус на бул. „Ломско шосе” в София в посока Костинброд. Според свидетели микробусът е предприел неочаквана маневра в опит да обърне през двойна непресечена линия.

27 юли
37-годишен моторист загива при катастрофа на пътен надлез “Бенковски” край Пловдив лед сблъсък с лек автомобил. 


24 юли
Двама мотористи загиват на място при катастрофа с лек автомобил в района изхода на град Драгоман, в посока Калотина. Лекият автомобил удря двамата мотористи, които загиват на място. 

21 юли
Мотоциклетист загива при челен удар в тежкотоварен автомобил с молдовска регистрация на околовръстния път на Добрич. 39-годишният водач губи контрол над управлението и в района на кръстовището с улица "Орфей" навлиза в насрещното платно. Мотоциклетистът загива на място след удара с тежкотоварния автомобил.

7 юли
60-годишен мъж от с. Коларово, управляващ мотоциклет "Симсон" в посока към селото, губи контрол над мотоциклета, пада в крайпътно дере и умира на място

25 юни
Мотоциклетист самокатастрофира на пътя Велико Търново - Габрово малко преди ресторант "Бряста” и издъхва на път за болницата.

13 юни
25-годишен моторист загива на пътя между Варна и "Златни пясъци", след като автобус и управляваният от него мотор се удрят челно.

9 юни
26-годишен мъж загива след катастрофа с мотор в Шумен. Загиналият и още един мъж се движат с мотоциклет "Хонда", като на ляв завой водачът губи контрол и излиза от пътя. Моторът се удря в крайпътно дърво, а 26-годишният мъж от Омуртаг загива на място. Другият мъж, който е от Шумен, е откаран в болница за преглед.

8 юни 
Млад мъж от Перник загива при пътен инцидент във Варна, след като автомобил, правещ ляв завой блъска управлявания от него мотор, а самият той изхвърча и пада в близкия подлез.

22 май
23-годишен моторист загива на място след челен удар между неговия мотор и друг мотор в с. Рожен, Община Руен. Двата мотора се движели със 180 км/ч. един срещу друг по прав участък, като в минутите преди сблъсъка нито един от двамата мотористи не успява да реагира. Тялото на загинали младеж изхвърча на 25 м от мотора заради силния сблъсък. 


19 май
21-годишен младеж без книжка загива, след като товарен камион предприема обратен завой и му отнема предимството на разклона за град Садово на главен път Пловдив - Хасково


7 май
40-годишен Моторист загива на място, след като катастрофира на АМ „Тракия”. Заради мократа настилка и дъждовното време водачът губи управление над мотоциклета "Ямаха", удря се в мантинелата между двете платна на магистралата и умира на място.

16 април
непълнолетен и неправоспособен мотопедист загива след катастрофа в района на селата Лопушна и Партизани, община Провадия. Водачът губи контрол над превозното средство и се ударя в мантинела. Вследствие на инцидента момчето е отведено в болнично заведение, където няколко часа по-късно умира.

3 април
Моторист загива на място, след като се блъска в автомобил в село Връв, община Брегово. Поради движение с висока скорост мотористът се блъска в извършващ маневра десен завой пикап „Форд Рейнджър“ и загива на място.


26 март
Моторист на 28 години е загивал след удар в мантинела в района на мост над река Ропотамо.

1 март
56-годишен моторист загива на изхода на АМ "Хемус", местността "Прелог", в землището на Ябланица, след като на ляв завой мъжът губи контрол върху управлението и излиза от пътното платно.