"Президентската кампания ще бъде между групите "А" и "Б", смята Енчев

„Моите възгледи са на 180 градуса различни от тези на президента Росен Плевнелиев. Един държавен глава трябва да пази баланс. От досега обявените кандидат-президентски двойки, нито един от кандидат-президентите няма дипломатически опит, нито опит в службите, в разузнаването или в армията. При мен това е комбинация от двете”, заяви в студиото на „Здравей, България” Велизар Енчев, който обяви, че ще се кандидатира за президент. Кандидатът за вицепрезидент в двойката е юристът Биляна Грънчарова. Двамата са издигнати от партия "Българска пролет".

По темата

Енчев раздели участниците в президентската кампания на две групи: „Тези, които са в парламента, ще бъдат в първа лига, „А” група, а всички останали, които не са парламентарно представени ще бъдем в „Б” група при дебатите". И покани на дебат двойката Каракачанов-Нотев.

А как обясни решението си да се еви на президентските избори?

„Реших да се явя на тези президентски избори още на 1-ви декември 2014 г., когато напуснах парламентарната група на „Патриотичния фронт”. Истинският патриотизъм означава да бъдеш последователен на обещанията на програмите си и на предизборната кампания. Не можеш с едни обещания и реторика да влезеш в парламент и на следващият ден, когато си в парламента, да вършиш точно обратното”, заяви в студиото на „Здравей, България” Велизар Енчев, който обяви, че ще се кандидатира за президент. А за кандидат за вицепрезидент обяви юристът Биляна Грънчарова.

„Отдавна се занимавам с политика, макар и не в политическа формация. От една година съм член на партия „Българска пролет”, коментира юристът Биляна Грънчарова, която бе обявена като кандидат за вицепрезидент в двойката.

Велизар Енчев пък я прекъсна с думите: „И двамата участвахме в кампания на хора, която измениха на обещанията си".

Целия разговор гледайте във видеото.