Изгониха екипа на NOVA от комплекса

Поредна проверка на хотела в Черноморец, който предлага на клиентите си разбити бани,

По темата

мръсни стаи и супа топчета без топчета. Този път комплексът беше посетен от инспектори на Агенцията по храните.

СНИМКИ НА МИЗЕРИЯТА В ХОТЕЛА ВИЖТЕ ТУК

С тях в хотела се опита да влезе и екип на NOVA. Отново имаше скандали, екипът беше изгонен, а кореспондентът ни Цеца Алексова получи предупредителен протокол да не снима вътре без разрешение от собственика на хотела. 

Рекламираният като тризвезден хотел в Черноморец "Мурите Бийч" е мястото, за което ни сигнализираха наши зрители и стана известно с оплакванията за лоша хигиена, храна и отношение към туристите.

При проверката на Агенция по храните персоналът се скри, а управителката отказа да отговори на въпросите ни. Докато инспекторите проверяваха кухнята, видяхме чините, в които гостите на хотела сервират храната си - с откъснати ръбове, накацани от мухи. След това вратата бе заключена под носа ни.

И все пак проверката на агенцията по храните установи – добра материална база, но дотук.

"Беше занижена хигиената. Установихме, че част от хладилните съоръжения са без термометри, което е много важно, когато вътре се съхраняват храни, които изискват хладилно съхранение. Хладилниците имаха ръжда, имаше наличие на храни, които неправилно се съхраняваха", уточни Денка Нгуен от БАБХ-Бургас.

Оказа се, че инспекторите вече са съставяли акт на хотела - миналото лято.

Гледайте във видеото как мина проверката.